Вівторок, 30 Квітня, 2024

«Архітектура змін»: деякі черкаські території незабаром будуть реконструйовані

У Черкасах облаштують пішохідні алеї та набережну в мікрорайоні Митниця, а також візьмуться за реконструкцію Рибного ряду. Черкаські архітектори спільно з будівельною компанією «Надія» висунули дані ідеї на всеукраїнський архітектурний конкурс «Архітектура змін». Наразі готуються концепції, а найкращі варіанти будуть взяті у розробку, розповідає cherkasy-future.

«Як черкащанин, я хочу пишатися своїм містом, а як забудовник – зробити власний внесок в розвиток Черкаського краю. І, звичайно, хочеться аби цікаві проекти запроваджувалися та втілювалися в різних містах України», – зазначає засновник ПП «Надія» Андранік Казарян.

Учасники конкурсу вже оглянули простори, для яких згодом будуть розроблювати концепції. До того ж, вони дізналися думку черкащан щодо бажаних змін та поспілкувалися з головним архітектором черкаської області Василем Дмитренко. Він зазначає, що Національна спілка архітекторів України та управління містобудування та архітектури обласної ради будуть звертатися до депутатів обласного рівня та Верховної ради, котрі представляють Черкащину, аби уповноважені особи посприяли наданню допомоги у вигляді коштів для реалізації цієї проекту. Архітектори вважають, що необхідно очистити прилеглі території об’єкту від гаражів та інших споруд.

Учасники конкурсу додають, що до облаштування Рибного ряду має долучитися міська влада. Справа в тому, що дві третини будівлі – перебувають на балансі університету ім. Богдана Хмельницького, а власника ще однієї третини будівлі необхідно знайти.

Студентка 5-го курсу Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка Ольга Петлюх вважає, що набережна Долини троянд має бути облаштована для відпочинку, аби кожен зміг подихати свіжим повітрям та насолодитися краєвидами. «Ми хочемо створити естетичну, комфортну та сучасну рекреацію для відпочинку, занять спортом, активних ігор поряд з акваторією», – говорить дівчина.

Конкурсанти висунули ідею створення двох пішохідних алей мікрорайону «Митниця». Одна з них починається від вулиці Припортової, вже частково розроблена та має умовну назву «Вірменська алея», яку запропонувала топонімічна комісія. «Назва спричинена тим, що поруч є Вірменська церква. До того ж, в багатьох забудовників житлових приміщень району вірменське коріння. Друга ж частина алеї буде простягатися через вулицю Героїв Дніпра і до самого Дніпра», каже головний архітектор міста Віталій Чернуха.

Архітектори переконані, що наше місто багате на цінні історичні об’єкти, які ми маємо берегти. Їх мета – надати мешканцям міста комфортні умови для життя та відпочинку. Естетична складова, безперечно, вагома, проте не варто забувати про зручність та функціональність. Мають бути враховані усі етапи проекту: місця, що призначені для прогулянок, дозвілля та занять спортом, пляжі і насадження.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.