Вівторок, 16 Квітня, 2024

Компанія Google випустила декілька удосконалених програм для користувачів

Засновники Google у 2015 році змінила свою назву і структуру. Google став дочірньою компанією холдингу під назвою Alphabet. На сьогоднішній день транснаціональна американська корпорація володіє найбільшою у світі пошуковою системою де індексується найбільша кількість сайтів. За статистикою щодня пошуковою системою Google користуються сотні мільйонів людей. Про це інформує сайт cherkasy-future.

Тому ми підготували для вас декілька оновлених програм, які компанія надає користувачам безкоштовно.

Family link

Як уберегти дітей від небезпек в інтернеті? Google Family link – безкоштовний додаток, що працює на пристроях з Android, iOS та Chromebook. У сервісах Google діють вимоги щодо мінімального віку – вони спрямовані на те, щоб обмежити доступ дітей до «дорослого контенту», а також до проведення ряду транзакцій в інтернеті.

На сьогодні мінімальний вік становить 13 років. Для того, щоб діти до 13 років могли мати аккаунт в Google і доступ до сервісів компанії (Gmail, Youtube, Google Drive, Google Docs), якраз і випущено додаток Family link.

Порядок роботи такий: батьки встановлюють собі на пристрій (Android, iOS або Chromebook) безкоштовний додаток Family link, після чого створюють і настроюють аккаунт для дитини. Дитина, у свою чергу, користується сервісами Google або виходить в інтернет зі свого пристрою в Android зі свого аккаунта.

Мета сервісу Family Link – зробити так, щоб наші діти могли отримувати безпечний контент. Він може контролювати, які програми намагається встановити дитина, а також кількість часу, який дитина проводить біля екрана. Це проблема для багатьох батьків, діти яких годинами сидять з планшетом.

Батьки можуть контролювати кількість часу, проведений дитиною в пристрої, і те, які фотографії вона дивиться. Коли дитина намагається встановити додаток, батьки отримують повідомлення, де можуть або дозволити, або заборонити доступ до нього. Перевірити, чи підтримує сервіс з вашим пристроєм і завантажити його можна на спеціальній сторінці Google або в магазині додатків на пристрої.

Фото з відкритого доступу до мережі

«Розумне введення» від Gmail

Gmail оновив функцію «розумного введення» і тепер вона підтримує більше мов. Користувачі можуть вводити набагато менше знаків при наборі на іспанській, італійській, португальській та французькій мові. Зараз така функція доступна і на Android, хоча раніше вона працювала тільки на пристроях Pixel 3.

Планування відправки повідомлень 

За допомогою нової функції Gmail можна запланувати відправку повідомлення в найбільш зручний для одержувача час або дату. Це зручно для тих, хто працює з людьми з різних континентів: їм, як мінімум, не доведеться вираховувати різницю в часових поясах. При цьому користувач може сам вирішувати, коли повідомлення має дійти до адресата.

Вчинення різних дій, не виходячи з поштової скриньки

Користувачі можуть виконувати різні дії, не залишаючи папку «Вхідні». З новою функцією можна, наприклад, відповідати на коментарі в Google Docs, переглядати рекомендації по готелях і т.д. Відкривати нову вкладку або додаток при цьому не потрібно.

Отже, серед останніх оновлень:

  • можливість планувати день і час відправлення листа
  • нові мови для «розумного введення»
  • відповідь на коментарі в Google-документах з вікна листи та інше.

Фото з відкритого доступу до мережі

Оновлена ​​функція Smart Compose

Розробники також обіцяють представити незабаром Smart Compose для iOS. Крім того, функція дозволяє персоналізувати підказки. Наприклад, якщо користувач вітається, використовуючи фрази «Приветики», «Hi!», «Ahoy» і так далі, то Smart Compose запропонує саме цей варіант.

Також за допомогою Smart Compose можна вигадати тему листа, виходячи з тексту, написаного користувачем.

Фото з відкритого доступу до мережі

Оновлений Асистент

Google представив зміни в голосовому помічнику

4 квітня компанія Google представила оновлення голосового помічника. Тепер Google Асистент навчився розрізняти омографи, здійснювати транзакції й розповідати вірші та казки. Крім того, у нього змінився інтерфейс, і з’явилися 4 варіанти голосу.

Голосовий помічник Google Асистент доступний зараз більше ніж на мільярд пристроїв по всьому світу. Російською мовою він був запущений 8 місяців тому, і за цей час Росія увійшла в топ-5 країн, де сервісом користуються найактивніше. Найчастіше користувачі задають різноманітні питання Асистенту. Крім того, популярні функції дзвінка куди-небудь і установка будильника.

Масштабні оновлення Google Асистент

Відтепер Асистент може розрізняти майже всі омографи (слова, які однакові в написанні, але різняться в вимові). Також стали доступні додатково 4 варіанти озвучення:

  • два чоловічих голоси
  • два жіночих голоси

Змінився інтерфейс сервісу: картки видачі стали більшими, з’явилося більше візуальних матеріалів, а запити відображаються в упорядкованому вигляді. Одним з важливих оновлень стала можливість здійснювати транзакції. Тепер користувачі з допомогою пари реплік можуть здійснювати онлайн-покупки і підписуватися на додатки, інтегровані з асистентом.

Через голосового помічника користувачі можуть дізнаватися про нові сервіси та продукти вмикати дітям аудіоказки, розраховувати вартість туристичних страхових компаній або вивчати англійську. Розробники можуть додавати в Google Асистент власні додатки, і завдяки спеціальним шаблонам на це буде витрачатися мінімум часу.

Крім того, голосовий помічник навчився робити компліменти, розповідати вірші хокку або цікаві історичні відомості про той чи інший день.

Фото з відкритого доступу до мережі

Що таке «податок на Google»?

Інформація про податки на покупки в Google Play

На екрані оформлення замовлення завжди вказується податок, нарахований за вашу покупку в Google Play. Спосіб його розрахунку та справляння залежить від типу контенту.

Програми та ігри

Купівля здійснюється у розробника програми. У більшості країн саме вони несуть відповідальність за стягування податків. У країнах ЄС за нарахування, збір і перерахування ПДВ з продажів відповідає компанія Google.

Книги, фільми, серіали, музика і журнали

Розмір податків на ці товари визначається на підставі закону про оподаткування цифрових товарів вашої країни.

Пристрої

Пристрої в Google Play більше не продаються.

Довідково. У 1997 році американські програмісти, випускники Стенфордського університету Сергій Брін і Ларрі Пейдж, протестували пошук за адресою google.stanford.edu, після чого подали заявку на ліцензування технології пошуку з використанням системи ранжування PageRank. Пошукова система, що обробляє посилання на веб-сторінки, спочатку носила назву BackRub, а потім її перейменували на Google – неправильне написання терміна Googol, який позначає велику кількість, що складається з одиниці і ста нулів, що стоять після неї.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.