Неділя, 28 Квітня, 2024

У парку «Сосновий бір» встановлюють колесо огляду

Сьогодні, о 9 ранку, до парку «Сосновий бір» привезли частину складових колеса: 20 направляющих, близько сотні спиць, 200 стяжок, 8 люльок. Минулої осені було залито плити фундаменту, створені підставки під опори та проведено електропостачання, а у грудні встановили центральну вісь колеса, розповiдає cherkasy-future.

Яким буде нове колесо огляду?

Монтажери зазначають, що колесо буде заввишки 27,5 метрів та матиме 20 чотиримісних кабінок відкритого й закритого типу. Тендер на встановлення атракціону виграло вінницьке підприємство «Сармат».

На відкриття нового колеса огляду з нетерпінням чекають пересічні жителі Черкащини. Вони згадують, який прекрасний краєвид на Дніпро відкривався з висоти більше 30 метрів:

«Колись тут було «Чортове колесо», ми часто приїздили з родиною, аби потішити дітлахів. На жаль його демонтували, а те, що воно знов відкриється показує, що місто таки розвивається», – говорить пані Віталіна, відвідувачка парку.

Cкільки коштує новий атракціон?

З міського бюджету було виділено дві суми, одна – на облаштування прилеглої території та електропостачання, а друга – на виготовлення та встановлення самого атракціону. В загальному, були виділені кошти у розмірі 10 000 000 грн. Вважають, що при правильній експлуатації колесо огляду може прослужити навіть 70 років.

Нагадаємо, «Чортове колесо» було демонтувано десять років тому, адже воно перебувало в аварійному стані, а в країні росла кількість нещасних випадків. Коли відкриється нове «Колесо огляду» наразі невідомо, адже дату відкриття переносили декілька разів. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.