Субота, 27 Липня, 2024

Анатолій Бондаренко розповів, коли черкащани зможуть покататись на «Колесі огляду»

Улюблений атракціон черкащан «Колесо огляду» планують запустити вже навесні цього року. Про це у коментарі Zmi.ck повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Далі читайте на сайті cherkasy-future.

«Колесо огляду», яке встановили в 1970 році, колись було окрасою ще тодішнього Парку 50-річчя. Адже з висоти цього атракціону можна було бачити красиві краєвиди Дніпра.

Та в 2008 році конструкцію списали та демонтували, йдеться на сайті телеканалу «ВІККА». Головна причина – іржа, яка «з’їла» близько 20 % металевої конструкції. Таку серйозну проблему виявили під час перевірки стану та безпечності конструкції, яку провели після низки нещасних випадків на атракціонах в кількох українських містах.

Демонтовані деталі конструкції вирішили віддати на металобрухт, а за виручені кошти – придбати новий атракціон. Оновлювати «Колесо огляду» почали ще в 2013 році. Втім роботи призупинили через революційні та воєнні події в Україні.

Та невдовзі роботи відновили. Як розповів на сайті телеканалу «ВІККА» депутат Черкаської міської ради та екс-очільник КП «Дирекції парків» Олександр Радуцький, виготовлення конструкції взяло на себе вінницьке підприємство «Аналог», яке спеціалізується на розробці подібних атракціонів. За його словами, нове колесо встановлять на місці старого. Воно матиме міцні підпірні стойки, завдяки яким атракціон буде більш безпечним, практичним та довговічним.

До того ж, «Колесо огляду» вирізнятиметься сучасним виглядом, а ще його можна буде розгледіти здалеку і навіть в темряві, адже воно буде обладнане LED-підсвіткою.

Встановити «Колесо огляду» планували ще восени минулого року. На той час воно було вже повністю готове та скомплектоване. Втім, зробити це так і не встигли через ряд причин, зазначає Анатолій Бондаренко.

Покататися на омріяному атракціоні, за словами міського голови містяни зможуть вже незабаром:

«Думаю, що вже весною жителі міста Черкаси зможуть милуватися видом на Дніпро, катаючись на цьому атракціоні в «Сосновому бору».

Фото з сайту “Нова Доба”. 

 

 

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.