Субота, 20 Квітня, 2024

Україна на 3-му місці по кількості компаній у сфері штучного інтелекту

Україна увійшла в трійку країн Західної Європи по кількості компаній в сфері штучного інтелекту. Про це свідчать дані звіту Artifical Intelligence Industry in Eastern Europe 2018, який склала компанія Deep Knowledge Analytics. Далі читайте на cherkasy-future.com.

Штучний інтелект активно увірвався в сучасний світ разом із розвитком інформаційних технологій. І не дивно, адже така комп’ютерна програма значно полегшує життя. Вона, як і людина, здатна самостійно думати, вчитися та приймати рішення. От тільки різниця у тому, що вона не може проявляти емоції. Пройшовши ретельну перевірку, штучний інтелект активно використовується в повсякденному житті, а точніше – в сфері послуг та виробництва.

Компаній, які виготовляють штучний інтелект, стає все більше. До країн-лідерів по кількості аутсортинг-компаній у сфері штучного інтелекту як в Східній, так і в Західній Європі приєдналась і Україна. До цього висновку прийшли автори дослідження, посилаючись на базу даних Clutch.co.

Працівники компанії Deep Knowledge Analytics, які складали звіт, зазначають, що за даними соціальної мережі LinkedIn, в Україні нараховується близько 2000 компаній-розробників у сфері штучного інтелекту. Більшість з них працює над таким направленням, як програмне забезпечення. Також, не менш популярними є інформаційні технології, чатботи та розважальна продукція.

Розвиток штучного інтелекту докотився і до Черкас. Так, в міських тролейбусах зупинки оголошує не кондуктор, а спеціальна система. Вона являє собою монітор, на якому пасажири громадського транспорту можуть бачити та чути назву зупинки. Причому, оголошує їх чоловічий голос, а всю іншу інформацію каже – жіночий. Таку систему створили журналісти місцевого телеканалу. Наразі у місті ходять 50 % таких тролейбусів і в подальшому планують модернізувати й інші одиниці техніки.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.