П’ятниця, 3 Травня, 2024

Міст у життя: у Черкасах відкрили 10-й будинок сімейного типу

У Черкасах відкрили черговий будинок сімейного типу. Нову родину вже знайшли шестеро черкащан: четверо хлопчиків та двоє дівчаток. Їх на виховання взяла сім’я Темченків, котрі вже мають двох доньок. Багатодітна родина житиме у будинку, який побудували за сприяння німецького благодійного фонду «Міст у життя», розповідає cherkasy-future.

Дитячий будинок сімейного типу – велика родина, яка створюється за ініціативи подружжя чи то одної людини, які хочуть виховувати та проживати разом з 5 і більше дітьми, яких за тих чи інших обставин позбавили батьківської опіки.

Багатодітний батько Василь Темченко розповідає,  що з дружиною  в шлюбі 11 років, а всиновити дитину мріяли  з перших днів подружнього життя. Більше того, пара готувалася до нового життя протягом кількох місяців. Чоловік та дружина спілкувалися з дітьми, цікавилися їхнім життям, знаходили той самий контакт.

Темченко

Подружжя Темченків переконує, що кожна дитина, неважливо, мала чи доросла, мріє про справжню сім’ю. Мріє про те, аби її обійняла мама і переконала, що її дитина – найкраща в світі. Мріє чути, що вона потрібна.

«Якось я спілкувався з дитинкою із притулку, запитав, як день, хто до них приходив. А у відповідь почув: «Кому я потрібен?»… Тож ми, дорослі, маємо докласти зусиль, аби в них ніколи не виникало подібних думок, не втрачали довіри до людей. І вже коли виростуть, щоб відчували себе повноцінною частиною суспільства.», – відзначає Василь.

Сьогодні у Черкасах проживає 9 прийомних сімей, котрі піклуються про 16 дітей та працює 10 дитячих будинків сімейного типу, де виховують близько 70 дітей. Наразі на обліку у Черкасах перебуває 281 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування.

Будинок сімейного типу

Нагадаємо, черкащанка Наталя Скрипнікова своїм прикладом показала: робити дітей щасливими зовсім не складно. Багатодітна мама вважає, що виховання – її місія. Жінка по-справжньому пишається своїми дітьми, які вже зовсім дорослі: старші вже навчаються в університетах, а молодші – ходять до школи та займаються музикою. До того ж, старша прийомна донька Наталі вже вийшла заміж. У свою чергу, Тамара Харченко, біологічна донька Наталі надихнулася прикладом благородної матері та відкрила будинок сімейного типу. Разом з чоловіком вони виховують шістьох дітлахів.

Додамо, черкаська служба у справах дітей надзвичайно вдячна матерям, які наважилися на такий серйозний крок. Бачимо, що незважаючи на скрутну соціально-економічну ситуацію в Україні існують люди, які готові робити добро, допомагати та брати на себе відповідальність. Недаремно кажуть: «світ не без добрих людей». Лише за рік 355 дітей-сиріт знайшли родини у Черкасах.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.