Четвер, 25 Квітня, 2024

Черкаський аеропорт все ж таки відновить свою роботу?

Черкаський аеропорт, роботу якого просили відновити черкащани, можливо все ж таки запрацює. Адже ним зацікавились відразу дві авіакомпанії – «SkyUp Airlines» та «Українські крила». Про це стало відомо із повідомлення представника ДП «Украерорух» Вадима Стоянова на його сторінці у «Facebook». Більше читайте на cherkasy-future.

Обидві компанії написали листи директорові Черкаського аеропорту Івану Далібожаку з проханням надати детальну інформацію щодо технічного стану летовища.

Так, генеральний директор «SkyUp Airlines» Євген Хайницький у своєму листі запросив надати інформацію про стан терміналу та можливості в плані обслуговування пасажирів. Також, авіакомпанія зацікавилась тим, які тарифи на наземне обслуговування повітряних суден існують в Черкаському аеропорту.

Така увага київської авіакомпанії до КП «Міжнародного аеропорту «Черкаси» не випадкова. За словами Євгена Хайницького, вони зацікавлені в плані розвитку черкаського летовища. До того ж, вони розглядають можливість укладання договору на обслуговування повітряних суден та пасажирів для здійснення міжнародних чартерних рейсів в кінці 2019 року. Також, в перспективі – збільшення кількості рейсів та географії польотів в наступних роках.

Натомість, генеральний директор ТОВ «Авіакомпанія Українські крила» Володимир Костенко у своєму листі зазначає, що підприємство розглядає можливість базування та проведення ремонтних робіт повітряних суден у аеропорту «Черкаси».

Нагадаємо, що аеропорт знаходиться на західній околиці Черкас. У радянські часи він був повітряними ворота міста. Тоді він отримав статус міжнародного. Пізніше його закрили через проблеми з фінансуванням. Та відновити його роботу забажали містяни та вищезазначені авіакомпанії. І не просто так. Справа у тому, що у Черкаського аеропорту є лише одна злітно-посадкова смуга, яка є однією з найкращих в Україні. Адже вона здатна приймати літаки будь-якого призначення до 190 тонн.

Наразі триває ремонт штучної злітно-посадкової смуги, відновлюють відповідні служби аеропорту, а також вже встановлене обладнання, зазначає Вадим Стоянов. Тож, ймовірно вже в кінці цього року Черкаський аеропорт здійснюватиме міжнародні рейси.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.