Четвер, 28 Березня, 2024

Huawei без Facebook та Instagram: нові телефони призупиняють встановлення програм

Корпорація Facebook встановив заборону на завантаження, оновлення та встановлення свого додатку на оновлені телефони Huawei. Головна причина такої різкої зміни – це збереження власного бізнесу на території США, що і стане, фактично, крахом для китайської компанії через відсутність популярної соціальної мережі серед користувачів. Про це інформує cherkasy-future.

Не тільки Facebook буде відсутній на новому смартфон, а й популярний Instagram та WhatsApp. Користувачі, які вже мають телефон зможуть і надалі отримувати оновлення програми та використовувати всі функції додатку. Це також стосується Instagram та WhatsApp.

Також, слід зазначити, що постачальник китайського смартфону вступає у ділові переговори задля подальшого встановлення додатків. Програми Twitter та Вooking не є виключенням але, для оновленого Huawei ще й досі не підписана угода, а Twitter Inc не дає коментар на запит. Причини такої змови не відомі. Huawei категорично відмовився від коментарів з цього приводу.

Перехід від Facebook знижує продаж Huawei Technologies Co Ltd, який вважається найбільшим генератором доходів за минулий рік, починаючи з Європи та Азії. Компанія Google Alphabet Inc більше також не буде надавати програмне забезпечення Android для телефонів Huawei через те, що у серпні закінчиться термін 90-денної відстрочки, наданий урядом США.

Але Google Playstore і всі програми Google все одно будуть доступні для поточних моделей телефонів Huawei, включаючи ті, які ще не поставлені або навіть не побудовані. Вже у травні один із Штатів оголосив про заборону постачання китайських смартфонів через близькість Huawei до уряду Китаю. Американські експерти вважають, що мережа телекомунікації популярного бренду – шпигунська, а сам виробник повністю заперечує ці здогадки.

Користувачі сучасних смартів Huawei, які не мають попередньо встановленого додатку Facebook, матимуть змогу користуватися ним з допомогою Google Playstore, якщо Сполучені Штати змінять курс і нададуть доступ для користування через Huawei.

Huawei Inc був готовий до дії США і пообіцяв обійти будь-які збої. Але деякі клієнти в магазинах Європи та Азії повідомили, що вони не бажають купувати телефони Huawei через його нестабільність, і аналітики очікують значного падіння продажів смартфонів Huawei.

Нагадаємо, що Президент США Дональд Трамп підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати телеком-обладнання, яке загрожує безпеці країни. Указ дозволяє блокувати купівлю американськими компаніями устаткування, яке становить загрозу нацбезпеці. У той же день Huawei і його підрозділи були внесені до чорного списоку Міністерства торгівлі США – так званого Entity List.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.