Субота, 27 Квітня, 2024

Відновити черкаський аеропорт просять черкащани

Відновити черкаський аеропорт – саме з таким проханням звернувся черкащанин Владислав Іващенко до Черкаської міської ради. В тексті електронної петиції громадянин зазначив, що летовище – це великі можливості для інвесторів, прийому туристів та подорожей. Далі читайте на cherkasy-future.com.

Ще за радянських часів черкаський аеропорт, що знаходиться на околиці Черкас, вважався повітряними воротами міста. У 1984 році він був одним із найбільших в УРСР і мав статус міжнародного. На той час летовище користувалось великим попитом: за добу воно обслуговувало до 80 рейсів.

А в 90-х роках із Черкас навіть здійснювались вантажні рейси до Китаю та Туреччини.

У 1992 році аеропорт втратив статус міжнародного – він припинив приймати міжнародні рейси. В 1997 році летовище вже не приймало решту літаків, а в 2001 році його остаточно закрили. Причиною припинення роботи черкаського аеропорту стали проблеми з фінансуванням.

Зазначимо, що міський аеропорт має єдину і одну з найкращих в Україні злітну-посадкову смугу протяжністю у 2,5 кілометра. За своєю потужністю вона посідає 3 місце після бориспільського та київського аеропорту. Вона – одна з небагатьох, що придатна для приймання вантажних літаків до 185,5 тонн. Тому і не дивно, чому питання відновлення міського летовища постало так гостро.

Особливо, воно актуальне серед черкаських підприємців, адже бізнес розвивається досить швидко і здійснення бізнес-польотів необхідні. Також, доречними для черкаських туристів були б пасажирські польоти в Туреччину, Єгипет та інші країни.

За подану петицію вже проголосувало необхідних 250 осіб. Залишилось це питання розглянути на сесії Черкаської міської ради. Чи підтримають депутати петицію і чи зможуть містяни вирушати у подорожі із рідного аеропорту, поки не відомо. Адже відновлення летовища потребує великих коштів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.