Субота, 27 Липня, 2024

Реформування енергоринку у Черкасах

Нещодавно, керівний склад ПАТ “Черкасиобленерго” взяли участь у засіданні Круглого столу, який організував Комітет ВРУ з питань енергетичного та паливного комплексу. Головна тема заходу: “Роздрібний ринок електричної енергії України: перший місяць функціонування, виклики, проблеми та шляхи їх подолання”. Більше цікавих новин на сайті Черкаси.future

Обговорення комітету було спрямовано на запровадження правил функціонування роздрібного ринку електричної енергії, виявлення правових прогалин або недоліків, напрацювання пропозицій для удосконалення правовідносини між споживачами електричної енергії, операторами системи розподілу, постачальниками електричної енергії та іншими суб’єктами відносин у цій сфері.

Олег Самчук, голова правління товариства, упродовж останніх двох тижнів проводив перемовини у Києві. Він провів низку зустрічей з керівництвом Фонду держмайна та Енергоринку. Така надмірна наполегливість не могла не дати втішних результатів співпраці, та головним досягненням стало погодження урегулювання заборгованості у спосіб, який пришвидшить вирішення питання ануляції так званих «щодобових відрахувань».

Саме реструктуризація заборгованості черкаського підприємства перед ДП «Енергоринок» є умовою зняття зазначеного алгоритму. Минулого тижня компанія звернулася до суду щодо зміни способу виконання боргових зобов’язань товариства, тобто не стягнення боргу на користь Енергоринку, а його реструктуризацію.

Таким чином, підприємство виконало умови для скасування щодобових додаткових відрахувань коштів з поточних рахунків постачальника електричної енергії. На зустрічі були вжиті всі можливі заходи, аби товариство повернулося до нормальної роботи.

Самчук вважає, що слід враховувати надто складну ситуацію та аби впоратися з нею потрібно кілька місяців. Також, Самчук стверджує, що основний боржник –ПАТ “АЗОТ” вважається головною проблемою у відносинах з Енергоринком.

Упродовж 2018 року, підприємство спожило електроенергії на 2 мільярди гривень, через такий значний борг Обленерго було фактично знищене. Наразі, Азот не виплачує свою заборгованість, тому це погіршує ситуацію. Проте, колектив хоче зберегти підприємство, і закон який гарантує Конституція України на боці боржника. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.