П’ятниця, 29 Березня, 2024

Велике будівництво на Черкащині: що відновлять, а що збудують?

На Черкащині почали реалізовувати програму «Велике будівництво», яка була ініційована президентом Володимиром Зеленським. Зокрема, в Черкасах почали відновлювати навчально-реабілітаційний центр «Країна добра». В планах – добудувати спортивний зал. Окрім цього заплановано надбудувати ліве і праве крило основної будівлі та утеплити фасад. Далі на cherkasy-future.

Загальна кошторисна вартість проекту  складає 23,4 мільйонів гривень. З яких 18,4 мільйони гривень це кошти надані з державного бюджету, а 5 мільйонів гривень мають буди виділені з обласного. Очільник області Роман Боднар провів зустріч з підрядником, аби обговорити календарний план виконання робіт. Він висловив переконання, що термінів вдасться дотриматися.

За словами Романа Боднара, даний заклад  існує вже більше 20 років і прийшов час збільшити його потужності. Очільник області наголосив, що наразі в закладі навчається близько ста дітей особливими освітніми потребами. Тому для них простір для розвитку та корекційно-реабілітаційної роботи. Він також додав, що на базі закладу планується запустити пілотний проект який буде надавати консультативні послуги для педагогів та батьків дітей з особливими освітніми потребами з районів віддалених від обласного центру, а також здійснюватиме комплексне обстеження дітей з інвалідністю.

Окрім цього в межах програми в області почали реконструкцію 8 лікарень. Відповідно до укладених договорів у цих медзакладах продовжаться ремонтні роботи.  Зокрема у приймальних відділеннях облаштують рецепції, консультативно-оглядові приміщення, місця для очікування пацієнтів та супроводжуючих, вбиральні. Приймальні матимуть три входи: в’їзд для автотранспорту ШМД через павільйон або критий навіс, вхід для планових хворих та в окремий бокс для пацієнтів з ознаками інфекційної хвороби.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.