Субота, 27 Квітня, 2024

Відкат на будівництві дороги: ДАСУ захищає підрядника, не дивлячись на невідповідність в тендері

Фірма «ШРБУ-48», керівник якої нещодавно заявляв, що його підприємство зняли з тендерів через відмову плати відкати, все ж припустилася певних помилок при подачі заявки на тендер. Саме за це її і було знято, про це пише видання «Наші Гроші». Такого висновку дійшла «Ліга антитрасту», яка проаналізувала тендерні пропозиції. Далі на cherkasy-future.

Бахтіяр Сапаєв, власник компанії «ШРБУ-48», на своїй сторінці повідомив, що Департамент будівництва Черкаської облдержадміністрації відхилив пропозиції, і заявив, що це пов’язано з відмовою платити відкати у розмірі 10% від вартості підряду.

Однак  пропозиції «ШРБУ-48» містили невідповідність тендерній документації, зауважили експерти «Ліги антитрасту».

Зокрема, відповідно до умов тендерної документації до складу пропозиції учасника повинен входити акт прийняття робіт з поточного середнього ремонту або декларація про готовність/акт вводу об’єкта до експлуатації, складений до об’єкту за наданим аналогічним договором. Але у складі пропозиції учасника у всіх п’яти тендерах відсутні такі документи, а міститься лише два акти прийняття проміжних і перенесених робіт, що не відповідає умовам тендерної документації

В той же час перевірити тендери взялася і Державна аудиторська служба. Стосовно одного з них перевірки вже завершені. Цікаво те, що провівши моніторинг ДАСУ встановила, що відхиляючи тендерну пропозицію «ШРБУ-48» замовник порушив законодавство в частині про відхилення тендерної пропозиції.

В Держаудитслужбі вважають, що «акт проміжного прийняття робіт» та «акт прийняття робіт» – один і той самий документ, і не є підставою для відхилення тендерної пропозиції. Після інциденту очільник Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся з Бахтіяром Сапаєвим під час якої запевнив останнього, що розбереться в даному питанні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.