П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Бондаренко розповів, які вулиці в Черкасах відремонтують в першу чергу

Мер Черкас Анатолій Бондаренко анонсував початок ремонтних робіт на дорогах міста. За словами очільника міста впродовж найближчих двох місяців в місті буде проводитись середньопоточний ремонт. За його словами це планові заходи і вони будуть охоплювати 10 міських вулиць. Першими в цьому списку стоять вулиці Кобзарська, шматок дороги від вулиці Благовісної до Гетьмана Сагайдачного, а також частина вулиці Добровольського від бульвару Шевченка до вулиці Чигиринської. Далі на cherkasy-future.

Про такі плани міської влади Анатолій Бондаренко розповів під час спілкування з журналістами, повідомляє сайт Черкаської міської ради. За словами очільника міста влада взяла курс на створення комфортних умов пересування як для водіїв, так і для пішоходів, і вже декілька років чітко дотримується цієї мети. Він також додав, ситуація з дорогами в місті почала виправлятися. Вже декілька років поспіль Черкаси лідирують серед інших міст України з кількістю відремонтованих доріг.

Анатолій Бондаренко додав, що перелік вулиць, на яких планують проводити ремонтні роботи, незабаром буде переданий на затвердження міській раді.

В даний момент черкаське КП підприємство проводить роботи з усунення аварійної ямковості. Для цього було залучено дві бригади. Окрім цього, повідомив мер, триває капітальний ремонт дороги на вулиці Чехова та Сумгаїтській. Повідомляє Громадське.

1

Як повідомив начальник вуличної інфраструктури  департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Отрешко, міська влада направила подання в область, в якому просить перерозподілити субвенцію, яку виділено з державного бюджету, для ремонту чотирьох вулиць – Канівської, Дахнівської, Чигиринської та 30-ти річчя перемоги.

На ремонт Сумгаїтської витратили більше 156 мільйонів гривень

У вересні минулого року розпочався капітальний ремонт вулиці Сумгаїтської. Востаннє її ремонтували 10 років тому, усуваючи ямкову аварійність. Старе покриття дороги протяжністю 2,5 кілометри та шириною 24 метри були зрізано. Після цього було укладено вирівнююче полотно товщиною 5 сантиметрів. 

За словами директора департаменту містобудування та архітектури Артура Савіна, на відновлення цієї ділянки дороги з бюджету міста було виділено 156 мільйонів гривень. За цю суму, окрім дорожнього полотна, планують облаштувати ще й велодоріжки, встановлене освітлення, паркан безпеки та світлофор. Повністю завершити роботи планують у 2021 році.

Загалом в минулому році на ремонт доріг в місті Черкаси було витрачено більше 300 мільйонів гривень. 77 мільйонів пішло на поточний ремонт, а 245 мільйонів витратили на капітальний ремонт. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Цьогоріч 400 мільйонів гривень витратять на дороги місцевого значення

2

Очільник області Роман Боднар повідомив, що в цьому році Черкаська область отримає державну субвенцію в розмірі 452 мільйонів гривень які будуть витрачені на 136 кілометрів місцевих доріг. Очільник області заявив, що оскільки фінансування обмежене, а проблемних ділянок в області багато, було прийнято рішення в першу чергу забезпечити гарними дорогами соціально важливі об’єкти інфраструктури так як школи та лікарні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.