П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нове архітектурне обличчя: Будинок Торгівлі планують реконструювати

Будинок Торгівлі, який є символічним місцем зустрічей та приваблює містян великою кількістю магазинів, планують оновити. Адже за 40 років свого існування металеве облицювання фасаду «зносилось» і зовсім не прикрашає центр міста. Як буде виглядати найпопулярніший ТРЦ Черкас, про це вам розповість далі cherkasy-future.com.

Будинок Торгівлі звели ще у 1979 році. В перші роки свого існування він надавав близько 50 видів послуг. В торговельному центрі і розкроювали тканини, і заряджали фотоапарати, і проводили виставки-продажі. Також, тут продавали різноманітні товари для дому, одяг, взуття, все для шиття та в’язання, подарунки. Крім того, містянам пропонували доставку придбаних товарів додому. А ще діяв гастрономічний відділ, який зараз черкащани знають як «Сільпо».

Якщо ця будівля в радянські часи прикрашала місто, то зараз вона на фоні сучасних будівель виглядає дещо застарілою. Тому питання про її реконструкцію постало не випадково.

На засіданнях архітектурно-містобудівної ради вже розглянули ескіз нового Будинку Торгівлі черкаського архітектора Юрія Чеберяка. Проект реконструкції популярного ТРЦ обговорювали вже не вперше. Так, у 2014 році до 35-річчя торговельного центру планували позбутися металевого фасаду і зробити великі вітражі. Та ці плани так і не втілилися у життя.

За словами головного архітектора міста Віталія Чернухи, в першу чергу власники будівлі планують оновити зношене металеве облицювання фасаду, який залишився ще з радянських часів. Разом з цим передбачається впровадження енергоощадних заходів. Також, в планах – розширення будівлі на 950 квадратних метрів.

Крім оновлення будинку планують облагородити прилеглу територію. А наразі на зовнішніх стінах ТРЦ демонтували рекламні плакати. Як саме буде виглядати оновлений Будинок Торгівлі та коли містяни можуть його побачити, поки не відомо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.