Неділя, 28 Квітня, 2024

Медіаграмотність для черкаських школярів

Для школярів з міста Черкас був організований і проведений тренінг з медіаграмотності. Для більшості з нас навіть не відомо, що це таке. Більше інформації на сайті “Черкаси.future” .

Якщо коротко описати, то медіаграмотність це можливість аналізувати та оцінювати інформацію з різних типів медіа. Сформувати це явище, як доступний матеріал для школярів спромоглась, Любов Найдьонова – завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти.

Любов Найдьонова презентувала свій погляд на медіаосвіту і грамотність зі своєї точки зору, яку підтримало багато науковців. Після “знайомства” з медіаосвітою, як наукою, педагоги наших шкіл почали вивчати новий напрям у розвитку освіти.

У 2010 році була ухвалена концепція впровадження. А починаючи з 2011 року, вже викладалась вчителями (близько 100 шкіл) по всій Україні. Медіакультура призначена для учнів 10-х класів.

В Черкаському Університеті імені Богда Хмельницького, Людмила Солодка зібрала учнів з усіх шкіл міста і провела цікавий курс з аспектів і деталей по правильності розуміння та сприняття нового напряму.

Дійсно, для школярів нова інформація здалась цікавою і навчальною. Тренінг проходив на вищому рівні. Людмила Солодка(Начальник відділу з виховної роботи) розпочала свій тренінг на вулиці і ознайомилась з основами тімбілдінгу.

Після цього, кожен з дітей розповідав про себе і знайомився з іншими. Основою медіаграмотності є критичне мислення та вміння аналізувати і розрізняти фейки від правдиво інформації. Заголом дітям сподобався новий напрям. Кожен був згодний продовжувати освоювати всі нові напрями для себе.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.