П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Драмтеатр зовсім скоро запрацює у звичному режимі

З моменту пожежі в Черкаському драмтеатрі пройшло три роки. Полум’я завдало збитків на більш ніж 80 мільйонів гривень. На зовнішній ремонт пішли мільйони гривень, ще 50 млн коштувала реконструкція всередині приміщення. Про це повідомляє сайт Черкаси.future

За оптимістичними прогнозами, реконструкція мала бути закінчена до кінця 2018 року. Заступник міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе опублікував у “Фейсбуці” проект реконструкції Черкаського музично-драматичного театру.

На світлинах, опублікованих політиком, можна побачити, який вигляд мав театр і яким він буде після ремонту. Проект розробляли фахівці Dekart Studio. Одеська компанія вже встигла розробити дизайни для лікарень, шкіл, обласних адміністрацій, ЦНАПів тощо.

Відкриття Черкаського драматичного театру планується вже на кінець 2019 року. Про це у коментарі “Інфомісту” повідомив директор Петро Ластівка. За його словами, ще треба багато чого зробити та до сценічної коробки не приступав ніхто.

Можна, що завгодно зробити у театрі, а не зробити сценічної коробки – це значить немає що дивитися. Механізм та одяг сцени, механізм штанкетів, завіса, оркестрова яма– це все ще в проектах.

Директор запевняє, що розвиток будування театру залежить від того, як швидко працюватимуть будівельники, від того, як керівництво хоче, щоб цей ремонт відбувся, але найбільше доля театру залежить від фінансування:

“Як директор наполягаю, щоб швидше гроші виділяли. Будівельники до березня завершують працювати по внутрішніх роботах фойє. І мали би вже переходити до робіт на сцені, але чи перейдуть – невідомо. Планується відкриття на кінець 2019 року, а чи відкриється театр – не знаю. Давати обіцянок я не можу”.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.