П’ятниця, 26 Квітня, 2024

"Завдяки коштам підприємства ОПК запровадили понад 200 розробок військової техніки ", – Степан Кубів

З 2014 року армія та силові структури отримали близько 26 тис. одиниць озброєння, зброї та військової техніки, і 7 тис. з них – абсолютно нові та модернізовані зразки. За інформацією Урядового порталу та сайту Черкаси.future.

Завдяки роботі Міністерства економічного розвитку яке збільшило фінансування оборонно-промислового комплексу в понад 100 разів – з 30 млн грн у 2016 році до 3,2 млрд грн у 2018 році. Завдяки цим коштам підприємства ОПК запровадили понад 200 розробок новітнього озброєння та військової техніки.

Степан Кубів Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України, 8 квітня під час прес-конференції розповів про налагодження роботи оборонно-промислового комплексу та запуск нового виробництва, який в середньому триває від 2 до 4 років.

Однак вже сьогодні можна спостерігати за конкретними результатами. Одже, що саме змінилось у роботі оборонно-промислового комплексу:

  • завершено створення серійного виробництва за проектом «Вільха» та комплексів «Нептун»;
  • створено виробничі потужності для серійного виготовлення набоїв для стрілецької зброї, що дозволить забезпечити набоями відповідного калібру увесь силовий блок України;
  • розпочато створення виробництва корпусів для боєприпасів калібрів від 100 до 155 міліметрів за унікальними технологіями, які наразі є лише у США, Туреччини, Китаю, Південної Кореї та відтепер в України;
  • створені умови для розвитку підприємств бронетанкової галузі;
  • розширене виготовлення дизельних двигунів для бронетехніки, у тому числі танків «Оплот», а також бронетранспортерів БТР-4 та БТР-3.

Все це підвищує обороноздатність української армії та докорінно модернізує технічне оснащення наших військових, що особливо важливо в період збройної агресії на Сході України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.