П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Кінотеатр "Україна": У Черкасах обговорюють подальший розвиток

За участі представників міської влади та місцевих журналістів відбулась запланована зустріч щодо обговорення майбутнього розвитку кінотеатру “Україна”. Майбутнє міста на сайті Черкаси.future.

Для прикладу було розглянуто концепцію кінотеатру у місті Хмельницькому, але задля того щоб досягти належного рівня необхідно обговорити план дій адже роботи повно.

Представник громадської організації “Про молодь” Анастасія Івченко повідомила про те, що більшість черкащан, та власне і керівництво кінотеатру, переймаються долею цього закладу. Анастасія додала, що зовсім скоро її організація планує провести громадські консультації та зрозуміти які корективи потрібно внести.

Потім, дівчина додала, що обов’язково проведе опитування серед громадян міста, щодо подальшого розвитку кінотеатру “Україна”. Після тривалого обговорення плану подальших дій, учасники мали нагоду ознайомитись з прикладом схожої ситуації у Хмельницькому.

Кінотеатр міста опинився в схожій ситуації. Місцеві активісти розповіли, що для того щоб кінотеатр працював у звичному режимі їм вдалось розробити концепцію розвитку свого кінотеатру, в якому попередньо обговорювалася можливість збільшення глядацької зали, розміщення комерційних та мистецьких площ.

Стосовно Черкас, як стало відомо у ході зустрічі з керівництвом кінотеатру та представниками міської ради, розглядалася можливість перебудови великої зали кінотеатру на понад 600 місць на кіноконцертну залу.

Таким чином кінотеатр може стати майданчиком для проведення культурно-мистецьких заходів. Також цікава ідея розбити великий зал на два маленьких, що також має збільшити відвідуваність закладу.

Директор комунального закладу вважає, що кінотеатр має залишитися в комунальній власності, оскільки він виконує й соціальну функцію.

“У нас наразі два зали, а щоб у глядача був вибір повинно бути чотири-п’ять. В презентації з Хмельницького ми побачили те, що актуально і для нас. Проте у нас навіть практично немає чого здати в оренду. Все, що на першому поверсі, вже передано в оренду. А утримувати, маючи великі зали, які потрібно опалювати, надзвичайно важко і економічно невигідно, — повідомила присутнім пані Слуцька “

Про це пише сайт “Вичерпно“.

У ході заходу очільниця управління культури Черкаської міськради Валентина Шепецька розповіла присутнім, що зовсім недавно розглядали можливість перебудови великої зали кінотеатру на кіноконцертну. Завдяки цьому кінотеатр може перетворитися на майданчик для проведення культурно-мистецьких заходів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.