Середа, 24 Квітня, 2024

Безпека як у Лондоні: в області планують впровадити систему відеонагляду

В Черкаській області планують впровадити систему комплексного відео нагляду під назвою «Безпечна Черкащина». Про це йдеться на сайті Черкаської облдержадміністрації. Розпочати працювати над цим проектом планують у межах обласної цільової комплексної програми профілактики та протидії злочинності у Черкаській області на 2020-2024 роки. Днями депутати обласної ради мають розподілити необхідне фінансування для початку її реалізації, пише cherkasy-future.com.ua.

Як розповів начальник обласного управління запобігання та виявлення корупції і взаємодії з правоохоронними органами Андрій Дем’яненко, дана програма повинна забезпечити ефективну протидію правопорушенням, оскільки використання програми базується на сучасному технологічному підході. Однак, вона може бути використана і в інших сферах. За її допомогою можна здійснювати диспетчерське, автоматизоване, координоване керування світлофорними об’єктами, контролювати режим їх роботи, виникнення несправностей і аварійних ситуацій на дорожніх мережах населених пунктів та багато іншого.

На першому етапі втілення програми системами відеонагляду обладнають обласний центр. Надалі цю мережу планують розширити на всю Черкащину. Фінансування програми планується здійснювати за рахунок коштів державного, обласного та інших місцевих бюджетів. Загалом на її втілення треба близько 30 млн грн. Для першого етапу – 8 млн грн, три з яких мають спрямувати з обласного бюджету, а 5 – з міського. Як зазначив Андрій Дем’яненко система «Безпечна Черкащина» буде здатна розпізнавати об’єкти, ідентифікувати обличчя, та считувати номерні знаки автомобілів. Спеціальна серверна кімната з відповідним програмним забезпеченням буде обладнана в ГУ Національної поліції. До цих серверів планують підключити максимальну кількість відеокамер в області.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.