Середа, 24 Квітня, 2024

Якою буде область через 7 років? В ОДА представили проект розвитку до 2027 року

В Черкаській облдержадміністрації відбулася презентація проекту розвитку Черкаської області на 2021-2027 роки. Про це повідомляє сайт Черкаської ОДА, пише cherkasy-future.com.ua.

Своє бачення розвитку регіону представили голова Черкаської ОДА Роман Боднар, заступник голови Роман Карманнік та керівниця Агенції регіонального розвитку Любов Ропало. Проект стратегії розглянуть на сесії обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю. 

Після прийняття стратегії відбудеться затвердження плану її реалізації на 2020-23 роки та 2024-27 роки.

За словами заступника голови Черкаської ОДА Романа Карманніка, основна увага, при розробці проекту, бла спрямована на якомога більшу залученість людей до проекту. Мова йде про науковців, представників бізнесу, громадських організацій. Розробка стратегії розпочалася ще в липні минулого року. За його словами до її розробки було залучено понад 1000 осіб. Роман Карманнік говорить, що проект Стратегії розвитку області – це базовий документ, який визначає стратегічні цілі. Як відзначила керівниця Черкаської агенції регіонального розвитку Любов Ропало, структура та процедура стратегій регламентовані чинним законодавством.

За її словами, долучитися до розробки міг будь-хто. Усі охочі мали змогу подати письмові пропозиції, або ж на електронну пошту чи в соцмережах. Документ прокомунікували в районах, це були 4 кущові навчання-інформування: в Черкасах, Звенигородці, Золотоноші та Умані. Усі три стратегічні цілі є рівноцінні. Стратегія – це документ про те, як ми себе заявляємло на майбутні 7 років, а план реалізації –  це вже конкретні кроки досягнення цілей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.