Субота, 20 Квітня, 2024

В Золотоноші оголосили війну білбордам

Депутати Золоніської міської ради вирішили заборонити в місті розміщувати рекламу на білбордах. Про це повідомив сайт Золотоніської міської ради. Далі на cherkasy-future.

В березні 2020 року депутати Золотоніської міської ради ухвалили рішення про заборону розміщення великогабаритних рекламних щитів на території міста. Приводом для такої ухвали є кілька причин: естетичний вигляд та загроза під час штормових поривів вітру. Фахівці непокояться, щодо безпечності цих конструкцій для людей. Як свідчить практика, не всі власники рекламних білбордів переймаються станом металевих опор. Їх також не турбує процес експлуатації та своєчасне оновлення інформації на рекламних носіях.

За словами начальника управління архітектури, регулювання забудови та земельних відносин Ігоря Весніна, нині на території Золотоноші розміщено 9 габаритних щитів, що розміщені по вул. Шевченка, вул. Новоселівська, вул. Обухова, вул. Благовіщенська та вул. Черкаська. Три з них власники демонтували власноруч, поставившись з розумінням до волі представників спільноти. Ще по п’яти об’єктах спливає термін дії договору. Лише один з підприємців не має бажання дослухатися до волі громади та відстоює своє право я у судовому порядку.

На думку містян, великогабаритні щити відволікають від естетики середовища, а також затуляють частину дороги для водіїв.

У 2018 році Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово комунального господарства ввело заборону на встановлення тимчасових споруд та рекламних конструкцій на пішохідних зонах та тротуарах. Нові будівельні норми розроблено на заміну аналогічних ДБН 2001 року. Вони поширюються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.