Субота, 27 Квітня, 2024

Добудувати не можна залишити: Боднар розповів про реконструкцію драм театру та злітно-посадкової смуги

Обласна влада прагне завершити реконструкцію Черкаського драматичного театру, який згорів під час пожежі 5 років, вже в цьому році. Про це під час брифінгу заявив голова Черкаської обласної адміністрації Роман Боднар, пише «Прочерк». Він нагадав, що його реконструкція триває вже 5 років, саме тому обласна влада хоче поставити жирну крапку в цій справі уже в цьому році, пише cherkasy-future.com.ua.

В той же час Роман Боднар повідомив про зупинку будівництва цілого ряду важливих для міста об’єктів. Зокрема мова йде про школу олімпійського резерву. За словами Романа Боднара влада пішла на такий крок з двох причин. По-перше було виявлено ряд порушень при будівництві. По-друге, до підрядника з’явилися суттєві претензії. Які саме претензії посадовець не уточнив, зауваживши, що було ініційовано ряд експертиз. Але не дивлячись на це, запевняє очільник області, об’єкт буде обов’язково завершений.

Розповів Роман Боднар і про будівництво приміщення для Обласного центру екстреної медицини. За його словами, проект був розрахований на три роки 2019-2021. Фактично ж роботи почалися в грудні 2019, це пов’язано з затягуванням проведення тендеру, а також скаргами, які надійшли до Антимонопольного комітету. Незважаючи на це у вищих посадових колах говорять, що будівництво буде завершене у 2021 році. За словами Романа Боднара цей об’єкт має дуже велике значення, оскільки Екстрена медицина Черкащини має одні із кращих показників по всій Україні.

Що ж стосується реконструкції злітно-посадкової смуги, то Роман Боднар повідомив, що наразі роботи на цьому об’єкті призупинено не зважаючи на те, що вже було освоєно великі кошти. Це пов’язано зі слідством, яке розпочало НАБУ. Слідчі органи підозрюють, що вартість робіт була завищеною. У грудні минулого року слідчі НАБУ провели обшуки у кабінетах високопосадовців.

 Наразі проводяться експертизи. Заступник обласного голови запевнив, що тримає ситуацію на контролі оскільки необхідно, щоб і на цьому об’єкті було поставлено логічну крапку, заявив Роман Боднар.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.