Середа, 24 Квітня, 2024

На Черкащині поступово розвивають інститут прийомного виховання

Благодійна справа набуває широкого масштабу в місті Черкаси та області. Наразі, йдется саме про продовження робіт, щодо створення дитячих будинків сімейного типу. Далі пише сайт Черкаси.future

На Черкащині зафіксовано близько 120 прийомних родин, де виховують понад 200 дітей, що позбавлені батьківського піклування. Також, створено 41 будинок сімейного типу в яких проживає близько 300 дітей. 

Минулого року у свої родини було прийнято 71 дитину під пильним керівництвом Олександра Вельбівця та начальника служби у справах для дітей Оксани Покатілової.

Також, у Кам’янському, Уманському та Христинівському районах з’явилися по три прийомні родини. По одному дитячому будинку сімейного типу почали працювати у Черкасах та Кам’янському, Уманському та Христинівському районах.

Загалом на утримання дітей у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу минулого року з державного бюджету виплачено 27,4 млн грн

“Розвиток сімейних форм виховання – це направлення державної політики, тож реформа із запровадження цих норм незворотня, – наголосила Оксана Покатілова. – Ми з року в рік не полишаємо активної роботи, аби влаштувати дітей у прийомні родини. Допомагають нам й іноземні партнери”

Другий рік поспіль плідна співпраця ведеться з благодійним фондом “Міст у життя”. За їх кошти у Черкасах побудовані два будинки для родин, які виявили бажання створити дитячий будинок сімейного типу.

Наразі найбільша кількість прийомних родин у місті Кам’янець, Христинівка, Золотоноша та Черкаси. Найбільше дитячих будинків сімейного типу у Катерінопільщіні. За підсумками року, в області спостерігався брак родин, готових взяти на виховання дітей сиріт. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.