Четвер, 25 Квітня, 2024

Унікальне астрономічне явище для українців

Нарешті настав 2019 рік, саме цього року з 19 лютого на 20-те можна побачити астрономічне явище “Супермісяць”. Про це повідомляє сайт майбутнього Черкаси.future

Явище, при якому супутник нашої планети виглядає більше, ніж зазвичай. Саме в цей день Місяць підійде найближче до Землі та знаходитиметься приблизно у 356,8 тис. км від неї.

Астрономічне явище відбувається у момент найбільшого зближення. Це відбувається внаслідок еліптичної орбіти, по якій Місяць обертається навколо нашої планети. Завдяки цьому явищу з Землі можна бачити більший розмір місячного диска, ніж зазвичай.

Не слід плутати з так званою місячною ілюзією, при якій Місяць в положенні низько над горизонтом візуально здається більшим за розміром, ніж при більш високому розташуванні.

Також, існує поняття “кривавий Супермісяць”, саме в цей період супутник дуже яскравий, але від звичайного затемнення відрізняється тим, що саме в цей період він не повторює того червоного відтінку.

Побачити у небі відповідне явище можна з 17.54 під час повної темряви. В останній раз супутник Землі так близько підходив до планети в січні 1948 року. Споглядати величезна нічне світило можна буде понад дві години.

Причому “Супермісяць”, який зійде в ніч, буде найбільш видовищним і найбільшим не тільки в цьому році, але і в цілому ХХІ столітті. Наступного разу побачити схоже явище можна буде тільки 25 листопада 2034 року. Зазначаємо, що 31 жовтня на небі можна буде спостерігати ”чорний” Місяць який з’являється раз в 32 місяці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.