Вівторок, 19 Березня, 2024

До садочку без черги: нові зміни черкаських спеціалізованих закладів

З початку вересня цього року, батьки міста Черкаси зможуть влаштувати свою дитину до дошкільних закладів без черги. Більше про зміни міста на сайті Черкаси.future

Через зміни типу закладів освіти спеціалізованих садочків на комбіновані передбачають відкрити додаткові групи. На засіданні ЧМР було ухвалено рішення, щодо декількох дитячих садочків розташованих в різних районах міста.

Потрапити в дитячий садок без черги можна, однак варто зайнятися цим питанням заздалегідь. Батьки можуть зареєструвати дитину в електронному реєстрі інформаційної системи. Після реєстрації, ви отримаєте підтвердження про прийняття заяви, індивідуальний код та інформацію про терміни надання місця дитині в дитячому закладі.

Після цього, батьки самостійно можуть стежити за просуванням черги в електронному журналі обліку. Отже, Закон України «Про дошкільну освіту» гарантує «забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти».

Тобто, ніяких грошей при оформленні дитини в дошкільний заклад платити не треба. Якщо з батьків і вимагають гроші, то це нахабне вимагання хабара. На перший погляд, процес зарахування малюків в садочок став прозорим, а це дозволяє виключити корупційні схеми.

Однак довелося розмовляти з батьками, які влаштували дітей у садочки за плату. Наприклад, у 2013 році під час отримання хабара було затримано завідувача одного з закладів міста.

Сергій Воронов розповів, що спеціальних дитсадків у місті вісім, серед яких логопедичні, з корекцією опорно-рухового апарату, та один заклад санаторного типу. Садочки санаторного типу залишать і вони працюватимуть у звичайному режимі, решту переведуть в комбінований.

Через черги з’явилась потреба у відкритті додаткових груп, а також більшість батьків возять своїх дітей у спеціальні дитсадочки в інший кінець міста. Всього група складатиметься з декількох осіб.

Розраховано, що приблизно три дитини в групі будуть з особливими освітніми потребами. Воронов зазначає, що така програма збільшить відвідування дітей та за необхідністю будуть відкривати додаткові групи. Про це Сергій Воронов розповів Zmi.ck.ua.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.