Субота, 20 Квітня, 2024

На Черкащині очікують відкриття сучасних амбулаторій

Вже цього року на Черкащині Олександр Вельбівець планує підняти на сучасний рівень сільську медицину. Також, запрацює амбулаторія з практики сімейної медицини. Про це повідомляє сайт Черкаси.future

Вже укладено двадцять один договір про будівництво, загальною вартістю проектів – 155 млн.грн. Вельбівець прогнозує закупівлю нового медичного обладнання та нових автомобілей для кожного закладу.

Голова Черкаської ОДА запевняє, для того щоб сільська медицина працювала якісно, потрібно знайти найкращих лікарів, які зможуть надати першу дорогу та професійно проконсультувати кожного мешканця.

Для якісного обслуговування, лікарю потрібно забезпечити гідну оплату праці, сучасне медичне обладнання та зручний кабінет. У більшості лікарень сільської місцевості не вистачає звичайних побутових умов для проведення будь-яких маніпуляцій, зокрема це санвузол.

В Україні лише 20% сільських амбулаторій проведено водовідведення, майже 30 % були забезпечені звичайними колодязями. Завдяки реформі сільської медицини, первинна медична допомога в селі має стати доступною і високоякісною.

Не менш важливо отримати для цього фінансування, а це буде завдяки законам, що запровадили принцип «гроші ходять за пацієнтом». Новенька будівля із сучасним медичним обладнанням, меблями та усіма зручностями, такими мають постати амбулаторії у селах України у 2019 році.На це з бюджету країни спрямували 5 мільярдів гривень для кожного села.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.