П’ятниця, 3 Травня, 2024

Подарунок від уряду Німеччини для Черкаських курсантів

Нещодавно уряд Німеччини зробив подарунок Черкаському інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, а саме комплект сучасного аварійно-рятувального обладнання. Курсантам не вистачало спорядження під час навчань з ліквідації наслідків ДТП, яке необхідне для термінової допомоги постраждалим. Про головні події міста на сайті Черкаси.future

У заході взяли участь Олександр Тищенко, відповідальний за економічну співпрацю у посольстві Німеччини в Києві Тобіас Шрадер, директор проекту «Ініціативи інфраструктурної програми для України» Уве Штумпф та керівник проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» Крістіан Пошманн.

Курсанти навчального закладу відразу спробували в роботі передане обладнання: гідравлічні розтискачі та насосні станції, домкрати, пневматичну подушку тощо. Представники німецької сторони взяли участь у покладанні квітів до Монументу Героям Чорнобиля.

Також їм продемонстрували сучасні аудиторії, провівши екскурсію навчальним закладом, та ознайомили з експозицією музею інституту. Про це своїй сторінці у Facebook повідомляє Микола Шарий.

Німеччина надала можливість майбутнім рятівникам використовувати якісне спорядження власного виробництва відомої фірми. Торік курсанти проводили навчання з 1 до 3 жовтня у східній частині Німеччини, в місті Хермсдорфі, що неподалік від Йени.

Фактично це невеличке свято для всього міста. Чому саме міста України викликають таку зацікавленість у представників німецького уряду? Саме сфера економіки українсько-німецьких відносин має довготривалу традицію. В Україні представлено понад 1000 німецьких фірм.

Багато з них внесли свої інвестиції – у сферу послуг, в оптову торгівлю і логістику, в сільське господарство і харчову промисловість, а також в промислове виробництво. Німеччина створює в Україні робочі місця, платить податки і активно сприяє економічному розвитку країни. І багато німецьких фірми зацікавлені в розширенні своєї діяльності в Україні.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.