П’ятниця, 19 Квітня, 2024

LED-освітлення на вулицях Черкас

Нещодавно розпочалась заміна вже застарілих ламп на вулицях міста Черкаси. Кожного четверга до мерії надходять скарги про освітлення, деякі райони поглинає темрява і не видно навіть стежки. Актуальні новини на сайті Черкаси.future 

Міський депутат приймає кожну заявку, секретаріат опрацьовує та подає на розглядання. Більшість скарг спрямоване саме на освітлення або просто його відсутність. Тому було прийнято рішення про максимальне встановлення енергоощадних LED-ламп у більшості районах міста.

Головні переваги LED-ламп, на яких наголошують виробники, – це екологічність та економічність: на відміну від люмінесцентних, вони не містять ртуті та забезпечують близько 50 000 годин експлуатації. Дійсно, при правильному використанні та стабільному струмі LED-лампи можуть працювати майже 7 років.

Під час проведення ремонтних робіт встановили сім додаткових опор, що дало свої плюси та покращило освітлення доріг. Близько 150 вже застарілих ламп було замінено на 155 світлодіодних світильників. По завершенню чергової реконструкції освітлення вулиць відбувається як заощадження так і якісне освітлення, що прирівнюють до денного світла.

Також, світлодіоди забезпечать рівномірне освітлення дорожнього покриття та тротуарів. Завдяки новій гарній та новітній ідеї за п’ять років, міська рада зекономила понад 200 тисяч гривень з міського бюджету.

Реконструкція відбулась на вулицях Золотоніська, Грузиненка, Ціолковського, Мечнікова та Мендєлєєва. Підбиваючи підсумки 2018 року старі ртутні лампи було замінено на 1800 LED-світильників.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.