Субота, 20 Квітня, 2024

Стратегія регіонального розвитку

Для того щоб місто мало майбутнє, потрібно докласти чималих зусиль. Для цієї цілі була зібрана прес-конференція щодо питань змін та створення стратегії розвитку до 2027 року з урахуванням SMART-спеціалізацій. Питання було розглянуто 16 січня і взято до уваги керівництвом. Про зміни міста на сайті Черкаси.future

Організатор прес – конференції заявив про те, що Черкаська область стане отримувачем міжнародної підтримки на стратегічні розробки. Якщо в двох словах, то під «смарт-спеціалізацією» мається на увазі визначення пріоритетних галузей і напрямків їх розвитку як щодо конкретної країни в цілому, так і її окремих регіонів.

Об’єктивно, подібний підхід є коректним, оскільки дозволяє внести елемент порядку. Разом з тим, будь-яка смарт-спеціалізація як на національному, так і на регіональному рівні вимагає певних витрат, що, в свою чергу, має на увазі необхідність залучення інвестицій, в тому числі, і міжнародних.

Якраз питання смарт-спеціалізації для України і була присвячена робоча зустріч з експертами Об’єднаного дослідницького центру (Joint Research Center, JRC) Європейської комісії, що відбулася 26 жовтня 2017 року на базі Міністерства економічного розвитку України.

У заході взяли участь провідні співробітники МЕРТ, представники державних і громадських організацій, галузевих асоціацій та ряду обласних адміністрацій. Також, було взято до уваги і помилки минулих років. Кожна гарна ідея не мала логічного завершення через те, що робилась поширена помилка.

Люди після подачі очікували на миттєве фінансування від держави, а це не є правильним. Правило для всіх одне, потрібно рівномірно робити баланс між фінансами які потрібні і можливості держави.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.