П’ятниця, 29 Березня, 2024

Віртуальна реальність на уроці історії

Для школярів вже відомої 9 школи-гімназії було проведено цікавий урок історії. На початку уроку було проведено  ознайомлення з темою визволення Черкас.  Цікаві новини міста на сайті “Черкаси.future”

Для того, щоб школярі зрозуміли наскільки важлива пам’ять про події та їх героїв, була створена тематична презентація. Згодом, після обговорення, діти поринули у світ “віртуальної реальності”, зокрема про події Другої світової війни.

Вивчаючи історію, ми краще розуміємо, чому відбуваються ті чи інші події і в нашому житті. А також, чому зараз ми живемо саме в такому суспільстві, яке складалося велику кількість років. Знати історію своєї власної країни дуже важливо. Перш за все тому, щоб знати, що було на тій же землі, в тому ж місті, де ти живеш, сотню або й більше років тому. Як жили в ті часи такі ж люди, як і ти, яким законам вони підпорядковувалися, у що вірили і до чого прагнули.

Таким цікавим і емоційно насиченим, урок ще не проходив в жодній із шкіл міста. «Для сучасних учнів, які є насамперед візуалами, я вирішив знайти такий метод роботи, який би допоміг їм якнайреальніше відчути емоцію тих подій, зануритися в процес. Одна справа дітям розповідати, як це було, а зовсім інша – за допомогою віртуальних окулярів побачити 360 градусів навколо, що діється», – відзначає Андрій Стецюк.

Зануритись у подію з допомогу спеціальних окулярів дуже важливо для розвитку і розуміння, що відбувалось в ті часи. Вчитель, запевняє, що такий метод буде використовувати і надалі на інших своїх уроках так, як учні були безмежно вдячні за такий цікавий досвід.

Зрозуміло, що відтепер до історії України в часи воєнних дій, вкрай змінить ставлення дітей до цього уроку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.