Вівторок, 19 Березня, 2024

Нова традиція не грюкання дверима, а забезпечення безперервності змін, – Володимир Гройсман

Transition books – це спеціальна “перехідна книга”, яка надасть фахівцю своєї галузі конкретні відповіді на запитання про ситуацію справ його напрямку. Україна стрімко наслідує і переймає сучасні тенденції безперервного надання важливої інформації для своїх користувачів через публікації з переліком подальших дій, задля примноження позитивного результату. За інформацією Урядового порталу та сайту cherkasy-future.

Перша така книга сформована у Міністерстві охорони здоров’я і доступна онлайн. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив, що новою традицією має бути не грюкання дверима, а забезпечення безперервності тих змін, які вже розпочато.

Кожне Міністерство вже отримало доручення готувати transition books за своїми напрямками – своєрідні послання наступним керівникам міністерств про ситуацію в галузі, що зроблено і що потрібно продовжувати і вже перша така книга готова.

Зазначимо, що підготовлений МОЗ документ – це ґрунтовний і докладний опис поточного стану системи охорони здоров’я, причин і напрямків найважливіших змін, плани цих змін і огляд найбільш важливих для держави проектів, які вже втілюються і які потрібно продовжувати.

Серед них:

  • докорінні й глибокі зміни на первинці, що дали можливість збільшити зарплати лікарям та медперсоналу, а також підвищити якість послуг;
  • програма «Доступні ліки» для хворих на астму, діабет та серцеві захворювання;
  • добудова дитячої клініки «Охматдит» – друга черга має стати до експлуатації вже до кінця року;
  • розбудова мережі кардіо- і перинатальних центрів;
  • запуск нової «швидкої» – нові протоколи лікування, нові швидкості і якість обробки запитів на допомогу;
  • доступ до якісних медичних послуг, 100-відсоткове забезпечення вакцинами згідно з календарем щеплень. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.