П’ятниця, 29 Березня, 2024

Локомотиви для Укрзалізниці та співпраця в авіації, – Володимир Омелян

Відновлення співпраці між США та Україною було підтверджено Експортно-імпортним банком Сполучених Штатів. Укрзалізниця та авіація стали одним із перших проектів реалізації майбутніх планів. Детальніше про зміни на сайті cherkasy-future.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про майбутні зміни для України після  двосторонньої зустрічі з представниками компанії Wabtec Corporation та US EXIM. 

Представники АТ «Укрзалізниця» та авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» також брали участь у важливій для країни зустрічі. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відзначив успішність угоди між General Electric та АТ «Укрзалізниця».

Контракт з General Electric, є найбільш знаковою угодою, яку уклала Україна за останні декілька років з провідною світовою компанією. Перший етап Угоди на сьогодні виконано успішно, таким чином Укрзалізниця отримала 30 локомотивів, які вже працюють в Україні. За перше півріччя 2019 року середньодобовий пробіг тепловозів ТЕ33АС склав 547 км, що на 45 % більший порівняно з серіями тепловозів, які виконують аналогічні перевезення в АТ «Укрзалізниця».

Після вдалих переговорів між Wabtec та іншими сторонами, які беруть участь у реалізації проекту, надалі зобов’язані успішно виконувати пункти, що зазначені в угоді. Відновлення співпраці з Експортно-імпортним банком США після п’ятирічної перерви своєї діяльності в Україні та готовність банку розпочати співпрацю саме з спільного проекту Wabtec Corporation та АТ «Укрзалізниця» є позитивним сигналом для світових інвесторів та провідних компаній та оцінкою діяльності Міністерства інфраструктури за останні роки.

Також банку США передано звернення від Міжнародних авіаліній з проханням про лізинг літаків виробництва компанії Boeing та запропоновано US EXIM розглянути питання фінансування оновлення флоту українських авіакомпаній та стрімкий ріст авіації в Україні впродовж 2016 -2019 років потребує не тільки підтримки західних партнерів, а й уваги Уряду та Верховної Ради.

Партнери з США подякували Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну за підтримку та співпрацю.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.