П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Поліцейські провели урок на тему : Булінг

Булінг – це цькування дитини. Булінг, актуальна тема для сучасних дітей. Перед відвідуванням школи, батьки повинні провести бесіду зі своєю дитиною, як реагувати на фізичне та моральне насилля. Про успішне майбутнє дитини на сайті Черкаси.future

Нещодавно, саме такий урок було проведено інспектором із ювенальної превенції Андрієм Литиченко саме такий урок. Андрій наполягав на важливості проведення. Кожна дитина повинна бути забезпечена знаннями саме в цій сфері дорослого життя.

Підіймались питання такі як :

  • як протидіяти?
  • Як поводити себе, коли починаються жарти чи образи?
  • Чому важливо іноді не реагувати на різні образливі слова?

Булінг проявляється в багатьох формах: є вербальна, фізична, соціальна форми булінгу, а також кіберзалякування. Хоча школи багато роблять для того, щоб запобігати знущанню та своєчасно справлятись із ним, батьки заздалегідь краще інших можуть навчити дітей запобігати проявам такої поведінки й зупиняти їх.

Головне правило яке потрібно підкреслити – це ігнорування.Хулігани завжди чекають відповідної реакції. Якщо вони кричать услід або обзивають , найкраще, що можна зробити це промовчати і не надавати цьому значення. Хуліганам скоро це набридне і вони припинять свої насмішки.

  • Фізичне насильство – це побиття, псування майна.
  • Психологічне насильство (ще – моральне, емоційне) – це більш витончений метод. Дитину не б’ють, але впливають на психіку – обзивають, принижують в словесній формі, оголошують бойкот, залякують, погрожують протягом довгого часу.
  • Також існує Кібербулінг, коли цькування ведеться і через інтернет.

Але, як виправити ситуацію, якщо дитина частково спровокувала її своїми діями? В деяких випадках краще вибачитись за свою поведінку. Але, це не завжди діє, тому потрібно ситуацію звести нанівець. Якщо ненависть викликана твоїми фізичними особливостями, які не в змозі виправити, гарним навчанням або іншими успіхами, перевагами, потрібно навчитись оборонятися.

Освоїти мінімально необхідний набір оборонних прийомів не так вже й складно. Для надання психологічного опору можна прочитати кілька тематичних книжок, записатися на прийом до психолога. А ось фізичним методам оборони навчать в спортивній секції.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.