Вівторок, 16 Квітня, 2024

Самоклеюча радіочастотна мітка замість папірця: в Україні змінюються правила техогляду транспортних засобів

Починаючи з 1 травня 2019 року в Україні змінюються правила проходження обов’язкового технічного контролю. (ВТК), передає Черкаси.future з посиланням на УНІАН.

Власнику автомобіля видаватимуть самоклеючу радіочастотну мітку, яку він зобов’язаний закріпити в правій верхній частині лобового скла з його внутрішньої сторони. Після успішного проходження техогляду водієві буде надано документ зі зміненим форматом.

Відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник транспортного засобу зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині лобового скла з його внутрішньої сторони. Дане нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК та легше буде перевірити чи допущено транспортний засіб до участі в дорожньому русі.

Фото з відкритої мережі інтернет

Незабаром інформацію з самоклеючої мітки радіочастотної ідентифікації можна буде зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного обладнання. Зміни в порядку проведення ОТК були затверджені постановою Кабінету Міністрів від 23 січня 2019 року № 46, яке було опубліковано 7 лютого 2019 року і набуває чинності через три місяці з моменту опублікування.

Якщо власник авто, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до вступу в силу постанови, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення терміну його дії.

Нагадаємо, в Україні на даний момент техогляд обов’язковий для вантажних автомобілів, таксі, автобусів і транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі. Крім того, техогляд повинні проходити легкові авто, які використовуються в комерційних цілях.

Техогляд засобів — комплекс заходів державного контролю за їх технічним станом, правомірністю експлуатації, сплатою власниками засобів податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів та штрафів за адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.