Субота, 27 Квітня, 2024

Електронний кабінет водія: що це, для чого і як ним користуватися?

Перенесення послуг у віртуальну площину, мінімізація людського фактора та, як наслідок, ліквідація корупційних ризиків – все це про Електронний кабінет водія. Цей сервіс мінімізує витрати часу та зусиль клієнтів сервісних центрів МВС і робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни. Більше цікавих новин на сайті Черкаси.future.

Що таке Електронний кабінет водія? Електронний кабінет водія — це онлайн-сервіс, завдяки якому кожен може дізнатися актуальну інформацію про власні авто та посвідчення водія, перевірити й оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом та записатися в електронну чергу до сервісних центрів МВС.

«Власник автомобіля може зайти на сайт Головного сервісного центру МВС у розділ «Електронний кабінет водія», авторизуватися через цифровий підпис, BankID або MobileID і дізнатися інформацію про свої транспортні засоби, перевірити й оплатити штрафи, переглянути інформацію про посвідчення водія (коли видавалося, строк дії) тощо. Також в електронному кабінеті водія можна ознайомитися з послугами, які надають сервісні центри МВС і записатися в чергу он-лайн», – розповідає начальник сервісного центру № 1841 Юрій Опанащук.

Варто відзначити, що в Житомирській області записатися в електронну чергу он-лайн можна у сервісні центри, що знаходяться у Бердичеві, Коростені та Новограді-Волинському. Одним з останніх нововведень стала можливість видалити свій запис з черги, якщо у клієнта раптом змінилися плани.

Як створити Електронний кабінет? Спочатку потрібно зайти на сайт Головного сервісного центру . Е-кабінет також доступний на Урядовому порталі– у розділі «Електронні послуги». Наступний крок – авторизація. Доступ до е-Кабінету здійснюється за допомогою цифрового підпису (ЕЦП). Кінцевий етап – вказати свою електронну пошту (інформація необхідна для сповіщень про штрафи та обтяження) та номер мобільного телефону (для запису в електронну чергу). Якщо ви одразу не додали цієї інформації – не біда, оскільки її можна внести пізніше в розділ «Мій профіль».

Яку інформацію про автомобіль можна отримати через Е-кабінет? Завдяки Електронному кабінету можна перевірити будь-який транспортний засіб, знаючи VIN-код. Безкоштовно можна дізнатися:

  • останню операцію з транспортним засобом (ТЗ);
  • дату і місце останньої реєстрації ТЗ (у якому ТСЦ МВС здійснили операцію);
  • марку, модель, рік випуску, колір;
  • номерний знак;
  • тип, призначення ТЗ, кількість сидячих місць з місцем водія;
  • об’єм (потужність) двигуна, тип пального;
  • масу без навантаження і повну масу.

Крім цього, відповідно до Постанови КМУ від 25 березня 2016 р. № 260 «Деякі питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників»

Через Е-кабінет можна отримати платну інформацію про:

  • кількість власників;
  • наявність обтяжень на авто;
  • проходження обов’язкового технічного контролю;
  • наявність інформації про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТЗ;
  • кількість дорожньо-транспортних пригод за участю ТЗ;
  • дата першої реєстрації;
  • особливі відмітки.

Варто зауважити, що сервіс надає дані, що не містять конфіденційної інформації власника транспортного засобу. Отримати додаткову інформацію можна на сторінці Головного сервісного центру МВС.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.