П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Дитячий альпінізм у… школі

У школі No25 відкрили альпіністську конструкцію. Скеледром встановили за спонсорські кошти у малій спортивній залі закладу. Споруда має 11 метрів у ширину та 4 метри у висоту. Про це повідомляє сайт Черкаси.future

Школяр Євген, вже три роки займається у туристичному гуртку та знає як правильно підкорювати висоту, саме цими знаннями хлопець поділився зі своїми однокласниками. Діти повинні розвиватись в різних напрямках і приклад 25-ої школи цьому підтвердження. Навіщо дитині скелелазіння?

Вільний час не буде витрачено на телевізор, Ipad або смартфон, клаймбінг відмінно спалює енергію і сприяє здоровому дитячому сну. Скелелазіння – чудове тренування сили, балансу і гнучкості всього тіла.

Спорт, що розвиває навички вирішення складних завдань в реальному часі і впевненість в собі. Формування маршруту дуже схоже на головоломку. Кожен крок вимагає прийняття рішення – за що вхопитися, як краще дістатися до наступної точки.

Навчитися думати самостійно – одне з головних переваг скелелазіння для дитини. Адже сучасна освітня система заснована лише на запам’ятовуванні і тестуванні.  

Заняття скелелазінням корисно не тільки для фізичного здоров’я. Це взаємодія в колективі, в межах скеледрома навіть самі сором’язливі діти відволікаються від свого внутрішнього світу, коли потрібно терміново вирішувати, за що зачепитися.

Сходження спонукає дитину до спілкування і формування довіри, бути частиною команди. В процесі клаймбінг, шляхом проб і помилок, діти вчаться концентрації і розуміють важливість безпеки. Що ще може дати скелелазіння дитині?

Це олімпійський вид спорту. Майбутні в Токіо Олімпійські ігри 2020 будуть включати 3 окремих дисципліни клаймбінг: боулдерінг, лід-клаймбінг і спід-клаймбінг. Це означає, що тренувальні скеледроми ростуть як гриби!

Для дитини це додаткова можливість насолоджуватися скелелазінням і перевагами пов’язаними з ним.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.