П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Черкаським IT-шникам розповідали про юридичні ризики їхньої професії

30 січня Cherkasy IT Cluster та юридична компанія Axon Partners провели у Черкасах лекцію для IT-спеціалістів. Представникам молодої та популярної професії лектори розповіли про юридичні ризики в їхній діяльності. Про які саме, дізнайтесь на сайті cherkasy-future.com.

Цікаві проекти, велика зарплатня та можливість працювати з будь якого куточку світу – всі ці особливості IT-сфери приваблюють все більше і більше громадян. Але і в роботі мрії є свої «підводні камені»: якщо досвідчені IT-спеціалісти та стартапери не досить добре юридично підковані, вони можуть зіштовхнутися з різними проблемами у своїй роботі та навіть нарватися на аферистів.

Головна мета лекції – ознайомити черкаських айтішників з юридичними ризиками та правильними діями у тій чи іншій ситуації. Так, спікери Богдан Дучак та Оксана Кочкодан розповіли IT-спеціалістам про деякі нюанси здійснення трудових відносин, оподаткування, укладення договорів. Також вони пояснили тонкощі реєстрації бізнесу та діяльності компанії за кордоном.

Лектори не обділили увагою й тему діяльності інформаційних серверів, які мають справу з персональними даними. Зокрема, спікери зробили акцент на таких важливих аспектах, як приватність та конфіденційність. А ще вони дали кілька порад, як захистити свій бізнес.

Та особливу увагу на тренінгу приділили темі обшуків та перевірок. Оксана Кочкодан розповіла про те, які саме правоохоронні органи можуть прийти на перевірку у компанію та як себе вести при обшуку. Крім того, вона окреслила права IT-спеціалістів і попередила про те, що не треба нехтувати перевірками: до них потрібно бути готовими заздалегідь.

А оскільки почастішали випадки, коли під маскою перевіряльників приховуються аферисти, спікерка розповіла, як не потрапити на їхній «гачок».

Загалом, лекцію прослухало кілька сотень керівників, власників, менеджерів та юристів місцевих IT компаній.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.