П’ятниця, 3 Травня, 2024

Проект Канівської ГАЕС: в ЄІБ заявили про готовність обговорювати питання

В Європейському інвестиційному банку заявили, що готові відновити обговорення проекту Канівської гідроакумулюючої електростанції, в разі відповідного прохання уряду, пише cherkasy-future.com.ua.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“. За словами голови представництва ЄІБ в Україні Жан-Еріка де Загоні, в разі, якщо буде звернення від уряду України, слід переглянути ряд умов кредитування, в тому числі зацікавленість інших міжнародних фінансових організацій в співфінансуванні проекту, враховуючи великий розмір проекту, дотримання екологічних та соціальних стандартів ЄІБ, а також готовність дотримуватися інструкції ЄІБ по закупкам. Він уточнив, що ЄІБ зазвичай покриває до 50% загальної вартості проекту.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів на початку червня схвалив з доопрацюванням проект правок до держбюджету на 2020 рік щодо надання державних гарантій ПрАТ “Укргідроенерго” для реалізації проектів з добудови третьої черги Дністровської ГАЕС та будівництва Канівської ГАЕС.

“Укргідроенерго” в 2019 році підписало з німецької Inpec Engineering GmbH меморандум про співпрацю в питанні будівництва в Україні ГЕС. Сторони обговорювали можливість спільної реалізації проектів, таких як будівництво Канівської ГАЕС, Каховської ГЕС-2 і третьої черги Дністровської ГАЕС. “Укргідроенерго” також в березні 2019 року підписав меморандум з турецькою будівельною групою Ozaltin Holding про співпрацю при спорудженні Канівської ГАЕС.

ЄІБ влітку 2015 року повідомляв про розгляд своєї участі в проекті будівництва Канівської ГАЕС потужністю 1 тис. МВт з можливим фінансуванням з боку банку на 400 мільйонів євро при загальній вартості проекту 1,283 млрд євро.

“Укргідроенерго” експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена ​​електрична потужність гідроелектростанцій компанії (103 гідроагрегату) становить 5849 МВт. Держава володіє 100% акцій товариства.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.