Середа, 24 Квітня, 2024

Ми не можемо собі це дозволити: в Черкасах скасували пересадочні квитки

В Черкаських автобусах скасували пересадочні талони, через неможливість вивести на маршрути всі автобуси. На підприємстві «Черкасиавтотранс» вирішили, що раз на маршрутах не всі автобуси, то і пересадочних не буде, пише cherkasy-future.com.ua.

Про це повідомляє видання «Вечірні Черкаси».

За словами голови правління ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимира Соломенного, нині на маршрут виходить на 12 машин менше, ніж зазвичай. У зв’язку з цим підприємство терпить збитки. На підприємстві говорять, що робили хорошу справу за рахунок своїх прибутків, але нині прибутків немає. Там також розповіли, що наразі підприємство є збитковим. Саме з цих міркувань і було прийняте рішення про відмову від пересадочних квитків. На підприємстві говорять, що зараз великими є витрати на пальне та обслуговування машин. Окрім цього потрібно виплачувати заробітну плату працівникам, яка і без того є мізерною. Часом не вистачає коштів навіть  на мінімальну зарплатню. Доводиться продавати автобуси, аби було чим виплатити людям зарплату. На підприємстві заявляють, що вразі, якщо підприємство зробить пересадочні квитки, зарплата працівників буде ще меншою.

Пасажиропотік нині знизився на 40%, відповідно і прибутки впали. Щодо поновлення пересадочних квитків за покращення ситуації і більшого пасажиропотоку поки що не йдеться.

Нагадаємо, ПАТ «Черкасиавтотранс» – єдиний приватний перевізник у місті, яке запустило програму «Пересадочний квиток». Квитки тривалий час діяли на маршрутах №21, 26, 27 та 8. Із серпня 2015 до 2018 року пересадки між автобусними маршрутками були безкоштовними. За пересадку з липня 2018 року треба було доплатити 1 грн., із жовтня 2018 року вартість пересадочного квитка підняли до 2 гривень, а з жовтня 2019 – до 3 гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.