Субота, 27 Липня, 2024

5 G інтернету бути? В Черкасах підтримали петицію про запровадження інтернету нового покоління

В Черкасах петиція про запровадження в місті 5G інтернету набрала необхідну кількість підписів, а саме 250. Тепер її повинні розглянути депутати міської ради. Далі на cherkasy-future.

Автор петиції закликає звернутися до уряду та мобільних операторів щодо впровадження в Черкасах пілотного проекту з розгортання мереж п’ятого покоління. За словами автора петиції мережі 5G мають велику кількість переваг. Серед основних він називає високу швидкість інтернету,  до 100 Мб/c та вивантаження до 50 Мб/c для одного абонента. Це дасть можливість відмовитися від дротового інтернету. Також це дасть змогу абонентському пристрою рухатись зі швидкістю до 500 км/год між базовими станціями без проблем із з’єднанням. Окрім цього з’явиться можливість передавати дані зі швидкістю 1 Гб/c водночас для багатьох користувачів на одному поверсі будівлі.

Варто зазначити, що свого часу, завдяки впровадженню мереж 4G бюджет країни наповнився на 2.5 мільярди гривень, тож завдяки впровадженню мереж 5-го покоління можна наповнити бюджет.

До слова окрім петиції щодо запровадження 5G інтернету, на сайті Черкаської міської ради розміщена ще одна, про заборону 5G інтернету. Суть петиції полягає в тому, аби заборонити використання 5G в Черкасах через його негативного впливу на здоров’я людини. Увага користувачів до роботи вишок 5G загострилося після того, як в інтернеті почали поширюватися конспірологічні теорії про те, що 5G викликає коронавірус. Одна з версій звучить так, що коронавірус викликає не вірус, а випромінювання 5G. Вони впливають на молекули кисню в організмі, запобігаючи їх взаємодія з гемоглобіном крові. Ця ідея – повністю ненаукова, проте вона спровокувала хвилювання користувачів з приводу загального шкоди від вишок мобільного зв’язку.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.