Субота, 20 Квітня, 2024

Турбота чи усунення конкурентів: в Черкаській області знову почнуть ловити «нелегальних перевізників»

В Черкаській ОДА вирішили відновити перевірки нелегальних перевізників. Про це йдеться на сайті Черкаської облдержадміністрації. Далі на cherkasy-future.

Поновлять цю роботу найближчим часом. Допоки ж напрацьовували алгоритм дій та кооперації в роботі між службами Нацполіції, Укртрансбезпеки, ДПС, Держпраці та облдержадміністрацією під час наради під головуванням першого заступника очільника області Дмитра Ляшова.

На час карантинних обмежень в області не курсували легальні перевізники. За цей час «нелегали» активізували свою роботу. Клієнтів знаходили за допомогою соціальних мереж, месенджерів, та різноманітних сайтів.

Тепер, коли карантинні обмеження почали поступово послаблювати, нелегальні перевізники почали складати конкуренцію легальним, пропонуючи ціну за поїздку нижчу за офіційну.

Схоже в області вирішили втрутитися в ситуацію яка склалася. Як зазначив заступник очільника області Дмитро Ляшов, зараз саме час для оперативного реагування, аби запобігти поглибленню кризи в сфері перевезень. За його словами ліцензійні перевізники дбають про своїх клієнтів, сплачують податки. Проте часто не можуть конкурувати з «нелегалами», які пропонують нижчу ціну. Він також додав, що необхідно провести грунтовну роботу, аби вивести з ринку «нелегалів». У зв’язку з цим було прийняте рішення повернутися до декадних перевірок, які відбувалися до карантину.

На початку цього року Кабмін ухвалив рішення згідно з яким, перевіряти ліцензованих перевізників можна не частіше ніж раз на п’ять років. В першу чергу перевірятимуть перевізників, які мають високі ризики через переобладнаний транспорт, велику кількість порушень ПДД, порушення режиму праці та відпочинку водіїв тощо. До перевізників, які за критеріями будуть віднесені до тих, хто має незначний ступень ризику, планова перевірка приходитиме не частіше одного разу на п’ять років.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.