Середа, 24 Квітня, 2024

В Черкасах проти встановлення вишок 5G, бо вони викликають… коронавірус?

На сайті міської ради Черкас з’явилася петиція про заборону вишок мобільного зв’язку 5G, вона набрала 253 голоси (250 голосів потрібно для того, щоб її розглянув міськрада). Про це повідомляє сайт Черкаської міської ради, пише cherkasy-future.com.ua.

Суть петиції полягає в тому, аби заборонити використання 5G в Черкасах через його негативного впливу на здоров’я людини. Паралельно на тому ж сайті міськради з’явилася петиція про впровадження 5G в місті. Наразі вона вже набрала 115 голосів з необхідних 250.

Подібна петиція з’явилася і на сайті президента України, у неї вже більше 15 000 голосів.

Увага користувачів до роботи вишок 5G загострилося після того, як в інтернеті почали поширюватися конспірологічні теорії про те, що 5G викликає коронавірус. Одна з версій звучить так, що коронавірус викликає не вірус, а випромінювання 5G. Вони впливають на молекули кисню в організмі, запобігаючи їх взаємодія з гемоглобіном крові.

Ця ідея – повністю ненаукова, проте вона спровокувала хвилювання користувачів з приводу загального шкоди від вишок мобільного зв’язку.

На сьогодні немає досліджень, які підтверджують негативний вплив випромінювання 5G на здоров’я.

Що цікаво, на сайті черкаської міськради, паралельно з анти-5G-петицією, розміщена ще одна, спрямована, навпаки, на підтримку впровадження технології п’ятого покоління в місті. Вона поки набрала лише 115 голоси з 250 необхідних.

Це протистояння в нинішніх реаліях вельми іронічно, оскільки ще не вся територія України має доступ навіть до 4G, що вже говорити про технології наступного покоління.

Нагадаємо, Асоціація GSMA спрогнозувала, що Україна запустить 5G останньою з усіх країн СНД і то, не раніше 2025 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.