П’ятниця, 29 Березня, 2024

Дороги на Канівщині вже інспектує перший заступник обласного керманича

Перший заступник обласного керманича проінспектував ремонт місцевої дороги на Канівщині. Ремонт 365-метрової ділянки автомобільної дороги загального користування місцевого значення Р-09 поблизу Литвинця, що на Канівщині, завершують. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА та сайт cherkasy-future.

Як працює підрядник, чи дотримується технології проінспектував перший заступник очільника області Тарас Висоцький. Роботи проводять на ділянці 0+100–0+500. За перший день робіт уже завершили одну полосу завширшки три метри, роботу було розпочато ще з ночі. Наразі завершують другу смугу дороги й проводять інші поточні роботи.

Товщина шару, який укладають досягає близько 6 сантиметрів з дотриманням температурного режиму. Тобто асфальтобетонна суміш має бути 120-140 градусів. Крім того, лабораторно досліджується якість матеріалу. На черзі – ремонт дороги комунального значення у Литвинці. Тут проведуть ямковий ремонт на 1950 метрах квадратних тобто на 400 метрах вулиці.

Дорожній сезон на місцях – у розпалі, – наголосив перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький.

Зараз активно проводяться роботи на місцевих дорогах в районах та об’єднаних територіальних громадах. Головна вимога як до підрядника, так і до замовника робіт – якість. Цей процес треба усебічно контролювати. Зокрема зараз у Литвинці ремонтують ділянку дороги Р-09, загальний темп робіт швидкий.

Вже почали ладнати дорожнє покриття відразу ж після підписання договору. За 15 днів після завершення робіт відберуть керни для аналізу, результати якого будуть відомі за 3-4 доби. Тарас Висоцький зауважив, що за неякісну роботу робитиме зауваження, а підрядник виправлятиме їх у межах гарантійного терміну. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.