Четвер, 25 Квітня, 2024

"Розкритикував Ілона Маска" : Джефф Безос поділився планами на майбутнє

Засновник Amazon Безос, розкритикував плани Ілона Маска про заселення Марсу та вирішив, що особисто його ідея більш масштабна та цікавіша. Компанія Blue Origin готується до вирушення перших космічних туристів вже цього року за допомогою апарату New Shepard. Деталі на сайті Черкаси.future.

Business Insider поділився планами Безоса, який запевнив, що він протягом п’яти років тільки обіцяє, але вже цього року плани реалізуються. Звичайно, що без представників української діаспори не обійдеться.

Наразі, проходять останні випробування ракети-носія з апаратом New Shepard. Точність апарату перевірялась протягом декількох років. Також, досконало було проведено випробування системи рятування і вже 23 січня був останній безпілотний запуск.

“Ми перевірили буквально кожну частину корабля на наявність недоліків. Мабуть, це було найскладнішим випробуванням для нас”, – сказав Безос.

Конкуренція між Blue Origin і Virgin Galactic вже тривалий час визначає початок космосу, тож Безос впевнений: йому вдасться обійти Virgin Galactic у сфері надання космічних туристичних послуг.

Безос порівняв космічну галузь з індустрією IT-технологій 2000 року. Тоді з’являлися інноваційні продукти, а розробляли їх ентузіасти у гаражах і скромних кімнатах гуртожитку. Саме тоді Марк Цукерберг створив Facebook, а парою років раніше Безос заснував Amazon.

Демократизація запусків це головна тема та мета проекту, адже космічні польоти потрібно робити з реальними фінансовими можливостями. Blue Origin Безоса, і SpaceX Ілона Маска після кожного запуску ракети ретельно перевіряють апарата, через його на витримку.

60 років космічних польотів та додаткових інвестицій вимагає індустрія багаторазових носіїв. Фінансів вимагає не тільки підготовка пускового майданчика, а й будування фабрик та платформ для посадки ракет. Головне, щоб Blue Origin налагодив всі ці етапи так, щоб підприємцям було вигідно запускати бізнес в космічний простір. 

Безос підкреслив, що кожна покупка на Amazon – це вклад у майбутнє космічної галузі.

“Купуючи взуття на нашому сайті, ви фінансуєте Blue Origin. Спасибі вам”, – цитує підприємця Business Insider.”

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.