П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сучасна техніка ЗСУ за стандартами НАТО

Цього року Збройні сили України планують розробити систему розпізнавання літаків. Не тільки система потребує оновлення, а й сама повітряна техніка викликає чимало запитань. Кардинальних змін вимагає начальник Збройних повітряних сил України генерал-майор Сергій Вишневський. Подробиці на сайті Черкаси.future

На засіданні з питань покращення радіо- та повітряної техніки, Вишневський наполягав на покращенні саме штурмовиків, а саме до стандартів НАТО.

Велике захоплення у генерала викликає американський штурмовик Fairchild-Republic A-10 Thunderbolt II, саме він призначений для надання безпосередньої авіаційної підтримки сухопутних військ, ураження танків, бронемашин, інших наземних цілей.

У 1976 році штурмовик було прийнято на озброєння. Нині, літак залишається єдиним в ВПС США. Літак виконує лише безпосередньої авіаційної підтримки.

Не менш захоплюючим залишається Rockwell International, який був розроблений наприкінці 70-х років. Саме цей “повітряний монстр” був створений як носій повітряної зброї, однак на початку 1990-х почалося переобладнання літаків B-1 для оснащення їх звичайним озброєнням.

В остаточній версії бомбардувальника реалізована концепція маловисотного прориву на надмалих висотах з рельєфом . Компанія Northrop Grumman у свій час стала відомою завдяки Northrop B-2 Spirit.

Малопомітний бомбардувальник було розроблено для стратегічної розвідки. Перший сучасний, серійний, важкий літак зі схемою «летюче крило», став головним серед літаків Америки.

Сергій Вишневський мав на увазі самі ці легендарні літаки. В схему їх створення можливо вносити свої корективи, але сама ідея залишається.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.