Субота, 27 Липня, 2024

Відеоспостереження у школах Черкас

В даний час безпека шкіл, гімназій та інших загальноосвітніх установ знаходиться під особливим контролем. По всій країні в навчальних закладах активно встановлюються системи відеоспостереження, здатні вирішити багато завдань та проблем. Про це повідомляє сайт Черкаси.future

Іноді встановлення відеоспостереження є чи не єдиним способом покінчити з вандалізмом, фактами вимагання, перевищенням повноваження вчителів, і іншими неприємними моментами шкільного життя. Як повинно бути організовано відеоспостереження, щоб не допустити порушення законодавства?

Встановлення камер для внутрішнього спостереження в установах освіти стає повсякденним явищем. Для адміністрацій школи – це доступна міра, яка в разі необхідності дозволяє встановити правдивість різних фактів, пов’язаних із заподіянням травм і насильства, а також запобігти хуліганству.

Дуже часто саме батьки виступають з ініціативою відеоспостереження, через те, що розглядають цей захід як ефективний засіб безпеки своїх дітей. Використання відеокамер в громадських місцях, в тому числі в школі, має проводитися з дотриманням вимог законодавства про інформацію та персональні дані.

Оскільки мова йде про відеоспостереження в публічному місці – директор школи має право одноосібно прийняти рішення про встановлення відеокамери, без узгодження цього питання з батьками та працівниками. Однак, найважливіше питання в цій ситуації – як зберігаються і використовуються відеозаписи, хто має до них доступ?

Якщо ціль директора зберегти цілісність учнів та шкільного майна, для цього необхідно облаштувати окрему кімнату для охоронця,  який і повинен наглядати за камерами та за тим, що відбувається у закладі.

Законодавство забороняє встановлення відеокамер в туалетах та роздягальнях, але, крадіжки в роздягальні фіксують найчастіші випадки. Не буде перебільшенням сказати про те, що встановлення відеосистем в шкільних та інших загальноосвітніх установах це не данина моді, а життєва необхідність.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.