П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Газова альтернатива. Лікарня Черкаської області встановлює твердопаливні котли

Уманська міська рада прийняла рішення, що до встановлення твердопаливних котлів по всіх державних приміщеннях. Лікарня міста Умань, стала першою хто відчув на собі ефективність даного приладу. Більше новин про майбутні винаходи на “Черкаси.future”

Планувалася ця реконструкція вже давно, але ніяк не досягала успішних результатів. Сьогодні, котел вже максимально функціонує та показу всі свої плюси. Головна його функція це повноцінний обігрів, але слід не забувати про значну економію бюджетного кошту.

Але, що ж все-таки твердопаливний котел? Взагалі, однозначного поняття не має, вони бувають різні за формою, матеріалом та видами палива яке використовують. Тож, якщо брати до уваги котел, який встановлюють в області то він має характеристику одноконтурного(тільки опалення) з міцної сталі та ручного принципу завантаження. Опалюється як вугіллям так і звичайними дерев’яними брикетами.

Перевагою таких котлів являється його доступність та легкість у використанні. Як зазначив голова Уманської міської ради Олександр Цебрій, що дійсно економія бюджету збільшиться разом з ефективність використання нового пристрою. Вартість робіт по встановленню становить 3 млн. гривень в цю вартість входить придбання котла та забезпечення брикетом на рік користування.

Також, була підраховано приблизна економія на невикористаний природний газ, на рік становитиме 1,6 млн.гривень.

“В місті активно впроваджуються енергоощадні технології з залученням передових енергозберігаючих заходів. Проекти з будівництва твердопаливних котелень охоплюють заклади охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення міста Умань.”

– про це на Фейсбуці повідомив очільник міста Олександр Цебрій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.